NaslovnaO namaReferenceCenovnik i DownloadKontakt
 

Školske karteAuto karte Planovi gradova GlobusiReljefne karte Tematske karte Zidne karte Posebni zahtevi Ostalo

 

SVI SRPSKI MANASTIRI
vodič do svakog manastira

Dimenzije:165x235 mm
Broj strana: 352
pismo : ćirilica 

 
Radio Slovo Ljubve : Predstavljamo: "Svi srpski manastiri" - knjiga - vodič i karta sa GPS navigacijom
poslušajte ovde >>>
 

 

 

 


... Nema modernije koncipirane knjige na ovako tradicionalnu temu ...

 

Prvi put u istoriji srpske kulture i izdavaštva izlazi jedna ovakva publikacija.
Nema modernije koncipirane knjige na jednu ovako tradicionalnu temu. Savremen, vešto sažet i pouzdan informativni koncept ovde nam predstavlja skriveni svet srpskih manastira.
U rukama držite jedinstveni VODIČ kroz više od 460 manastira i još preko 260 manastirišta (mesta gde su se nekada nalazili sada porušeni i istorijskim vetrovima razvejani hramovi naše prebogate duhovne riznice). Uz jezgrovito napisane tekstove o svakom pojedinačnom manastiru, ovde imate i njihove fotografije, detaljnu kartu prilaza i opštu šemu lokacije manastira, kao i QR kod, poseban „kod“ za navigaciju koji vas (preko pametnih telefona, tableta, GPS navigatora) vodi pravo do vrata ovih drevnih ognjišta i svetilišta hrišćanske vere i naše duhovne kulture.
Posebno je interesantno i važno to što ćete ovde naći i sve najvažnije srpske manastire koji se danas nalaze van teritorije naše države – sve do zapadne i severne Evrope, Kanade, SAD i Australije (naravno uz brojne primere srpskih manastira u Rumuniji, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj… sve do Crne Gore i Svete Gore).
Tek ovako, kada su svi srpski manastiri sistemski složeni i sabrani na jednom mestu, možemo makar da naslutimo svu veličinu našeg nasleđa i vrednost našeg Predanja. I da osetimo ponos zbog toga, spremni da makar ovako započnemo virtuelno hodočašće po ovim svetim mestima (dok se ne odvažimo da i realno zakoračimo prema njima – našem simboličnom domu u večnosti).

Dragoslav Bokan

 

 

Pogledajte kratki video kako se koristi QR kod u knjizi-vodiču SVI SRPSKI MANASTIRI
 
 
    Naslovna  |  O nama  |  Reference  |  Cenovnik  |  Download  |  Kontakt  | Webmaster
Magic Map © Sva prava zadr?ana